De Trimsalon

Trimsalon del Prado staat voor een vakkundige vachtverzorging met net dat stukje extra, ons contact met de klant. Om te bepalen wat de beste vachtverzorging voor de hond is zullen we altijd met u in overleg gaan. Voor ons staat het welzijn van de hond altijd voorop. Niet alles is altijd haalbaar, soms zijn we genoodzaakt om  een vervilte vacht echt kort te scheren. Maar we proberen er altijd iets moois van te maken. We nemen echt de tijd voor uw hond. U wordt gebeld als de hond klaar is. Eventueel mag u er ook bij blijven maar niet voor elke hond is dit rustgevend. Dan zullen wij u toch vragen om even weg te gaan.

Een trimbeurt kan bestaan uit verschillende vachtverzorgingen, afhankelijk van de ras eigenschappen en de wensen van de klant. De behandeling kan bestaan uit knippen, effileren, plukken en of scheren. Natuurlijk worden de honden ook gewassen en gedroogd.

Hoe vaak een hond per jaar naar de trimmer moet, is afhankelijk van het vachttype/ras. Ook hier over zullen we de klant graag informeren. Naast de vachtverzorging zullen we ook de nagels knippen, de oren en tanden nakijken en mochten wij andere bijzonderheden zien dan zullen wij uiteraard met u overleggen.

En dan ook nog een klein aandachtspuntje:

  • Laat uw hond voor de behandeling goed uit
  • Liefst zo droog mogelijk brengen
  • Vlak van te voren uw hond liever niet teveel laten eten

Kleine waarschuwing van onze kant, denk echt goed na over een castratie/sterilisatie! Natuurlijk heeft het zijn voordelen maar ook zeker nadelen. Voor ons is het grootste nadeel de vacht. Doordat de onderwol door gaat groeien zie je de vacht vaak veranderen van een mooi glanzende vacht naar een doffe vacht. Ook plukvachten kunnen een stuk minder makkelijk te plukken zijn. Dus denk even na en lees u hierover eerst even in. Op het internet is er van alles over te vinden.

Daarnaast ook een waarschuwing voor de grasaren. Niets is leuker en gezellig dan samen met je honden erop uit te gaan, honden vinden het heerlijk om door de hoge grassen te rennen.

Pas op! Deze grasaren kunnen echt nare dingen veroorzaken, ze kruipen echt door het vel naar binnen. Dus kijk altijd je hond goed na na een wandeling door de grassen. Kijk ook vooral even tussen de tenen (zie foto)

Before

After

Before

After

Before

After

Before

After

Joke

Mijn naam is Joke Vruggink, geboren op de plek waar ook de trimsalon zich bevindt. Altijd was ik al gek op dieren, maar om daar nou je werk van te maken? Daar was toch geen geld mee te verdienen werd altijd gezegd. Toen viel mijn oog op een advertentie “stage plek hondentrimmer”. De keus was snel gemaakt.

Inmiddels is dat alweer vele jaren geleden, dit was in 1989. Nu, meer dan 30 jaar later, doe ik mijn werk nog steeds met veel liefde. Eerst 20 jaar in Holten aan het Zwarte Pad, waar nu de Aldi zich bevindt. Sinds 2012 zit de trimsalon aan de Pasmansweg 6 (Espelo) in Holten. Hier wordt gewerkt in een heerlijke rustige omgeving, omringd door veel natuur.

Dit is voor mij een hele fijne omgeving omdat ik graag omringd ben door dieren, planten en alles wat groeit en bloeit. Zo vind ik het ook leuk om eigen groentes te verbouwen en lekker met de honden (Chess en Easy )door de omgeving te struinen.

Ook muziek maken is voor mij belangrijk. Al vanaf dat ik 17 jaar was sta ik op het podium. Zingen is mijn grote hobby. Op dit moment samen met de band NOPE en als duo Just Us met mijn vriendin Marlies.

Maar mijn grootste hobby is eigenlijk gewoon mijn werk. Juist het persoonlijke contact met de baasjes en de honden geven mij veel voldoening. Doordat ik mij ook heb verdiept in het natuurlijk genezen en het werken met natuurlijke middelen is het een compleet plaatje geworden.

Rowie

Rowie Bloemenkamp geboren en getogen in Holten ( Espelo)

Rowie was zo’n 12 jaar toen ze vroeg of ze keer een dag mee mocht lopen in de trimsalon. Daarna heeft ze hier meerdere stages gelopen. Dit was in Coronatijd een uitkomst, doordat we in een klein team werkten kon de stage hier gewoon doorgaan.

Inmiddels is Rowie een volwassen meid en doet ze haar werk als een volwaardig trimster. We zijn heel goed op elkaar ingewerkt, dat geeft rust voor ons maar ook zeker voor de honden.

Rowie is een heel sportief persoon. Meerdere keren in de week handballen samen met haar team. Thuis is ze lekker in de weer met haar grote vriendin Liv, een mooie zwart/ witte Tinker. 

Hoera! We hebben een pup

Wat leuk een pup in huis. Nu is het tijd voor opvoeding, dat betekent ook een bezoek aan de trimsalon.

Het is dan ook belangrijk om een pup van ongeveer 12 weken kennis te laten maken met de trimsalon. Zo’n bezoekje duurt vaak maar een half uur. We zullen dan even de voetjes knippen maar vooral kennis laten maken met de tafel en de pup gerust stellen.

Ook kunnen we dat de baas tips geven over o.a.  de vachtverzorging en is er natuurlijk de mogelijkheid om vragen te stellen.

Ook voor een reiki behandeling van uw hond kunt u terecht in onze salon. Ik ben begonnen met het behandelen van mensen maar al gauw was het duidelijk dat ik het ook bij honden (dieren) moest gaan inzetten. Ondertussen heb ik hier al mooie resultaten mee bereikt.

Reiki brengt het lichaam weer in balans en bevordert het zelfgenezingsproces. Reiki vermindert stress, verlicht pijn, geeft rust en ontspanning, maar helpt ook zeker bij het genezen na een operatie. Naast een reguliere behandeling kan reiki ingezet worden om het herstelproces te versnellen.

De duur van de behandeling is per hond verschillend. Ik ga altijd uit van een uur maar vaak blijkt dat de hond al eerder aangeeft genoeg energie te hebben ontvangen.

Een reikibehandeling is te vergelijken met handoplegging. Doormiddel van de handoplegging komen punten in het lichaam naar voren die energie nodig hebben. Door reiki wordt levensenergie doorgegeven aan de hond. Hierdoor worden blokkades opgeheven en komen lichaam en geest weer in balans. Tijdens de behandeling zullen mijn handen blijven liggen daar waar een blokkade zit en de energie weer moet gaan stromen. Daarbij zal ik ook af en toe een zachte massage toevoegen.

Na de behandeling kan de hond juist veel energie hebben of juist heel moe zijn. Dit verschilt per hond.  Zorg na de behandeling dat de hond genoeg water kan drinken.

Naast reiki heb ik ook de cursus acupressuur (bij Lunanueva) voor honden gedaan.

Hierdoor heb ik meer inzicht gekregen hoe de meridianen van het lichaam met elkaar in verband staan en welke punten meer aandacht nodig hebben om zo de honden energetisch weer in balans te brengen en de algehele gezondheid te bevorderen. Ook heb ik een cursus aromatherapie bij Academie Paard/Hond doorlopen. Waar nodig zal ik ook dit inzetten.

Reviews

Noor (boomer, toen 13 jaar) zat al een tijdje niet lekker in haar vel. Ook spuugde ze veel en at slecht. De dierenarts kon niets constateren. Joke stelde voor eens Reiki bij haar te proberen. Ik geloofde er toen nog niet helemaal in maar wilde daar wel, voor het welzijn van Noor, in mee gaan. Met verbazing ben ik bij de sessie geweest. Noor en Joke leken wel één. Noor gaf zich 3 kwartier volledig over en ontspande. Joke traceerde en ervaarde de pijn van Noor, in haar achterlijf, vermoedelijk bekken. Noor is van de behandeling erg opgeknapt, meer ontspannen en veel meer weer de vrolijke actieve hond die ze voorheen was. Het spugen komt nog maar sporadisch voor en het eten gaat veel beter. Soms is er een kleine terugval, Noor wordt ook een dagje ouder en geeft Joke haar een korte Reiki behandeling, meestal naast het wassen en knippen van haar vacht. Het is dus zeker het proberen waard dit ook eens te proberen met je hond die niet lekker in zijn vel zit!
Via via kwam ik aan het telefoonnummer van Joke. Wij hebben een herplaatsing hond die in een paar jaar meerder eigenaren heeft gehad. Er speelden meerdere problemen. Met Joke afgesproken om eerst een sessie te doen om te kijken of onze wel hond open stond voor reiki. Toen dat goed ging nog 2 sessies gedaan. Onze hond wilde niet wandelen, Joke kwam er achter dat de hond last had van het tuigje in haar nek. Direct een andere halsband aangeschaft en de hond ging met plezier mee wandelen. Ook het probleem met eten werd door reiki duidelijk en wij houden er nu rekening mee. Ze heeft onze hond beter in balans gekregen. Joke is erg geduldig en lief voor honden, ze denkt met je mee en wil het beste voor de hond.
Prachtige, mooie gevoelige Baron. Ik heb altijd gezien d achter jouw drukke karakter een super hond verstopt zat. Dankjewel Joke dat je Baron hebt geholpen zichzelf en zijn omgeving te vertrouwen. Zijn bijzondere en kwetsbare karakter is meer zichtbaar dan ooit. Erg blij mee.
Previous
Next

Natuurlijke producten

ReQual shampoo

In de trimsalon gebruiken wij alleen natuurlijke producten. Zo wassen wij met Requal shampoo dit is volledig natuurlijke en ook dierproefvrije shampoo.

Wat maakt ReQual zo bijzonder?

  • Een grondige kennis van professionele verzorgingsproducten, toegepast op de problematiek van de hond en de resultaten van vachtverzorging.
  • Het frequent uitvoeren van onderzoeken over hondenrassen en hun vachten.
  • Uitstekende kennis van wat de vacht en de huid van de hond nodig hebben.
  • De toevoeging van natuurlijke bestanddelen waardoor het product in een zo kort mogelijke tijd door de vacht wordt opgenomen.
  • Snelle, maar vooral zekere en duurzame resultaten.
  • Stijgende kwaliteit en een groeiend aantal specialistische onderzoeken.


De Vital shampoo gebruiken wij veel bij boomers en doodle vachten. Deze shampoo zorgt voor een hele goede vachtverzorging, wij zien de vachten er echt van opknappen. Daarom hebben we er voor gekozen deze shampoo ook aan de klant te verkopen.

Rescue Pets

RESCUE® is wereldwijd bekend en heeft zijn kracht als 100% natuurlijk voedingssupplement meer dan bewezen.

Bach RESCUE® is een voedingssupplement op natuurlijke basis met de vijf Bach bloesems Cherry Plum (kersenpruim – voor zelfcontrole), Clematis (bosrank – leef bij de dag), Impatiens (reuzenbalsemien – onthaasten), Rock Rose (zonneroosje – voor moed) en Star of Bethlehem (vogelmelk – bij troost).

Zelf zetten we rescue af en toe in als een hond echt geen rust kan vinden. Rescue is niet alleen voor de hond inzetbaar maar kan ook ons zelf helpen om te ontspannen of in te zetten bij wondjes en brandplekken.

We hebben zeker nog meer producten (zie foto)

Soms komen er weer nieuwe producten op mijn pad die in het natuurlijke plaatje passen. Dus het kan nog wel eens wisselen qua producten. Maar natuurlijk kunt u altijd even bellen of een bezoekje aan de trimsalon brengen en dan kan ik u adviseren wat te doen.

Krachtig kruid

(wij zijn hiervan een verkooppunt)

Mixen op basis van bloesemtherapie, oliën, paddenstoelen, Chinese-en Westerse kruiden. Waar mogelijk wordt er gebruik gemaakt van biologisch, met zorg geteelde kruiden als basis voor de mixen.

De (biologische) alcohol maakt de mixen langer houdbaar.

Wij hebben o.a.;

  • Vuurwerkmix
  • Pijnmix
  • Parasietmix
  • Incomix

 

Wij hebben in de trimsalon niet altijd alles op voorraad. Neem dan een kijkje op de site van Krachtig Kruid. www.krachtigkruid.nl

Sanofor veendrenkstof

Dit product;

  • Bevordert de spijsvertering
  • Bevordert de darmwerking en versterkt de darmflora
  • Ondersteunt bij de afvoer van afvalstoffen
  • Goed voor een normale maag- darmfunctie
  • Bevordert de eetlust
  • Een prima conditie van de huid en vacht: sterke haarwortels, volle vacht en diepe kleur
  • De opbouw van sterke nagels
  • Ondersteunt de groei en ontwikkeling van het skelet en de botten
  • Verhoogt de weerstand
  • Ondersteunt het zuurstoftransport door rode bloedcellen
  • Bevordert de opname van mineralen en vitamines


De bestanddelen van Sanofor Veendrenkstof

Sanofor Veendrenkstof dankt zijn werking aan de bijzondere samenstelling van mineralen en organische substanties. Sanofor Veendrenkstof is rijk aan goed opneembare minerale bestanddelen, zoals plantaardig ijzer en silicium (kiezelzuur), huminezuur. Dit is rijkelijk aanwezig en in de best opneembare vorm (plantaardig). Bovendien bevat Sanofor Veendrenkstof ook in zeer kleine hoeveelheden plantaardig mangaan, koper, zink, zwavel en andere sporenelementen. 

Contact